O FESTIVALU

VIBE Festival je nastao 2013. godine kao ideja da se kroz muziku i druženje promoviše urbana kultura u Kragujevcu. VIBE Festival je festival elektronske muzike i pored kvalitetnog muzičkog programa jedna od glavnih karakteristika festivala je posebna tematska scenografija koja se kreira samo za potrebe festivala. Festival se održava svakog septembra u Kragujevcu na prostoru Knežev arsenal, na autentičnoj lokaciji u Evropi što doprinosi jedinstvenom konceptu. U sklopu festivala organizovane su i interaktivne kreativne zone pa posetioci imaju priliku da uživaju u mešavini mizike, jedinstvenih vizuelnih efekata i “live” performansa.
Od svog osnivanja festival je okupio preko 20 000 posetilaca, a u kratkom period našao se na listi manifestacija od značaja za grad doprinoseći razvoju umetnosti i kulture, ali i razvoju turizma grada Kragujevca. Svake godine festival svojom energijom privlači sve veći broj posetilaca i mladih umetnika i ujedinjuje njihove ideje, emocije i strast prema muzici, prema umetnosti i kulturi uopšte.
Aktivnosti VIBE festivala pored zabavnog imaju i humanitarni i edukativni karakter. Kroz realizovane humanitarne akcije ostvarena je uspešna saradnja sa centrom “Kneginja Ljubica”.

VIBE Festival | Aftermovie 2015
coverAMw

cover_vibe1

FOLLOW US

face 2 youtube 4